Varför välja utländskt när man kan spela på svenska bettingsidor

I internets begynnelse så började även de första bettingsidorna att dyka upp. Inte sällan var det utländska sidor med väldigt lite information över hur och var bolaget var etablerat samt hur spelarens pengar var garanterade. Otaliga historier från den här tiden vittnar om spelare som haft problem att få ut sina vinster eller till och med insatta pengar.

Sverige ett förgrundsland

Som tur var för svenska spelare så har Sverige alltid legat i framkant när det gäller IT och IT-inriktade företag och så var givetvis även fallet på spelmarknaden. Sidor som Betsson, Unibet och Expekt var extremt tidigt ute och erbjöd sportsbetting över nätet. När Pokerboomen kom under första halvan av 2000-talet så var samma sidor även där långt framme och gjorde sig till populära alternativ för spelare från hela världen. Svenska bettingsidor stod redan från början för ledord som kvalitet, säkerhet och utveckling.

Många fördelar med svenska bettingsidor

Det finns väldigt många fördelar för en svensk spelare med att välja en svensk bettingsida. För det första är språket ingen hindrande barriär utan en svensk bettingsida har naturligtvis all sin information på svenska. Från spelguider till kundtjänst och in/ut-betalning. Detta gör svenska bettingsidor till det självklara valet för någon som känner sig osäker när denne skall tala ett främmande språk om tekniska saker som betting.

En annan stor fördel som svenska bettingsidor har gentemot många utländska är tilliten man kan ha till att allt sköts på ett korrekt sätt. De flesta stora svenska bettingsiterna har sina moderbolag noterade på den svenska börsen vilket innebär att de alla är genomlysta in i minsta detalj. En spelare riskerar aldrig att inte få ut sina eventuella vinster från ett svenskt bettingbolag.

En annan stor fördel är att svenska bettingsidor tenderar ha ett större utbud av möjliga spel från den inhemska marknaden. Det är helt enkelt roligare att placera bets på den egna lokala fotbollen än på de lägre ligorna i England eller Spanien.