Vad är egentligen betting med esport?

Betting på olika sporter är vanligt inom spelvärlden, men betting på e-sport blir bara allt mer populärt. Om man är van vid att satsa på på fotboll, hockey, trav eller golf – vem som kommer vinna, vem som kommer göra flest mål med mera – så låter betting på datorspel antagligen ganska så konstigt. Men det behöver det inte alls vara och faktum är att betting på e-sport växer sig allt större.

Betting på e-sport blir bara mer och mer populärt

Många spelsidor har valt att börja satsa på e-sport eftersom spelmarknaden tydligt visat ett intresse för området. Man kan fråga sig vad som lockar med att satsa på betting via e-sport och ett av svaren är att det idag är oerhört populärt att titta på datorstyrda matcher. Studier påvisar att det idag finns runt 150 miljoner personer som gillar att titta på e-sport, precis som om det vore vilken sort som helst.

Idag så fylls gigantiska arenor där man radar upp tusentals datorer och spelar mot varandra. Betting sker på olika spelare och lag. Det mest populära spelet är Counter Strike, som får miljontals kronor att snurra på spelmarknaden. Spelarna är kan kamma hem riktigt stora vinster, såsom exempelvis 150 miljoner kronor. Även spelet League of Legends är ett mycket populärt spel, med mer än 100 miljoner personer som aktivt deltar.

När man bettar på e-sport så kan man satsa på den enskilda spelaren men också på lagtävlingar. Med andra ord så kan risken med spelet spridas ut. Chanserna att vinna på betting av e-sport är ganska hög, men det gäller att man har koll på exempelvis lagets dynamik. E-sports blir som sagt bara större och större och man beräknar att detta är spelvärldens framtid. Detta är en betting form som lockar yngre spelare och som garanterat endast kommer fortsätta växa.